Strona Archiwalna
Szkolenia w Rolniczym Zakładzie Aktywności Zawodowej w Stanisławowie
Wiosną w Rolniczym Zakładzie Aktywności Zawodowej w Stanisławowie odbyły się szkolenia kulinarne i rolnicze. Tematami owych szkoleń były: „Kreatywność w kuchni. Etapy procesu przetwarzania i przygotowywania żywności”, oraz „Ekologiczna uprawa warzyw i owoców. Zastosowanie nowych technologii upraw roślin. Przebieg procesu obsługi roślin”.
Podczas szkolenia z rolnictwa uczestnicy mogli zapoznać się z teorią, a w części praktycznej szkolenia pracownicy sadzili sadzonki owoców pod okiem trenera.
Uczestnicy są bardzo zadowoleni z wiedzy, jaka została im przekazana na szkoleniach, a także z atmosfery panującej podczas tych spotkań. Miło spędzony czas, śmiech, a przede wszystkim konkretna dawka wiedzy na pewno przyczyni się do ulepszenia codziennej pracy. Obecnie pracownicy RZAZ pracują nad nowym menu z wykorzystaniem przepisów na potrawy, które przygotowywali podczas szkolenia.